Presenterer utvalgte arbeider av Snorre Kyllingmark

5. juni 2015-2.august 2015

Galleri Espolin har i sommer gleden av å presentere utvalgte arbeider av Snorre Kyllingmark.


Kyllingmark ble født i Svolvær i 1948 og er bosatt i Oslo. Han studerte ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo mellom 1967-70 og Statens Kunstakademi, Oslo under Ludvig Eikaas 1971-73, Halvdan Ljøsne 1973-74, og Arne Malmedal 1974-76.


Snorre Kyllingmark debuterte i hjembyen Svolvær i 1969 og senere i Unge Kunstneres Samfunn 1973 med realistiske landskapsskildringer fra Lofoten. Senere er det blitt en rekke utstillinger både i inn- og utland, han er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Norsk kulturråd og hans utsmykninger omfatter Regjeringsbygget – bygg 3, Nasjonalteatret T-banestasjon og Ullevål sykehus.
Utover 1970-tallet gjorde han seg særlig bemerket for sine variasjoner over selen som motiv og han lar menneskelignende steinkobber opptre i forskjellige former og variasjoner.  Selen synes å ha to identiteter, den som vises over vann og en under vann som bare selen opplever.


Etter hvert er Kyllingmark blitt mer ekspressiv i sitt formspråk og praktiserer større frihet i forhold til motivet enn i hans tidligere bilder. Han har utviklet et formspråk som tar opp i seg tegn og sterk forenklede figurer i flertydige sammenstillinger, spennende akvareller, tegninger og malerier med et konglomerat av motiv malt lag på lag, ofte med referanser til opprustning og økologi.