Eventyrlig kritikk
31/05/2007

 

 "Eventyrlige Espolin" av Linda Lillevik  får kjempefin omtale på nettstedet Barnebokkritikk.no. Inger Østenstad, som er redaktør for nettstedet, kaller boken en "forbilledlig fagbok" og skriver blant annet:

"Forfatteren er på fornavn med kunstneren hun biograferer, hun forholder seg til ham intimt, men ikke påtrengende, som en av hans nærmeste. Tilnærmingen passer for en tekst som vil formidle Espolin Johnsons kunst til barn og unge. Den er begeistret, kjærlig og litt naiv. Den følger livet tett fra vugge til grav, gjennom barndom, ungdom, forelskelse, voksenliv, foreldreliv og alderdom. Den dokumenterer dette livet med private fotografier og brev. Som ethvert liv gir det stor lykke og stor sorg. Men historiens dramatiske nerve er likevel Espolins forunderlige evne til å overvinne handikapet ved sitt svake syn, sitt dårlige syn, sitt stadig forverrede syn og til slutt operasjonen som gir ham synet tilbake og flere rike arbeidsår. For hele tiden er det kunstnerens liv som står i sentrum."

For Galleri Espolin er det hyggelig at bøkene som galleriet har gitt ut i forbindelse med Espolin-jubileet blir lagt merke til og får gode kritikker.

Hele anmeldelsen kan leses her:

http://www.barnebokkritikk.no/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=460