Omtaler av "Eventyrlige Espolin"
23/04/2007

Utdrag fra anmeldelser av "Eventyrlige Espolin"

Inger Østenstad på nettstedet barnebokkritikk.no:

"Denne biografien formidler på en spesielt vellykket måte, åpent og inkluderende, for alle interesserte, en særegen norsk kunstners betagende storverk".

Her er anmeldelsen i sin helhet:

http://www.barnebokkritikk.no/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=460

Anne Schäffer i Bergens Tidende:

"Denne lyriske, personlige og episodiske biografien er didaktisk tilrettelagt for ungdom gjennom et enkelt og forklarende språk (om nordnorsk historie, om kunstteknikker) og et rikt og til dels ukjent bildeutvalg som følger teksten. Boken fungerer også for eldre lesere, som en første innføring i, eller en gledelig gjenoppfrisking av Espolin Johnsons kunstnerskap."

Anmeldelsen i sin helhet: http://www.bt.no/bergenpuls/litteratur/article356860.ece

John Gustavsen i Harstad Tidende:

"Lillevik har ingen ambisjoner av å analysere eller drive kunstfaglig vurdering. Hun gir oss oversikt og referanser av verdi."

Bibliotekar Morten Haugen i Adresseavisen:

"Linda Lillevik har skrevet mange barnebøker tidligere, men dette må være hennes mesterverk!

Det er veldokumentert, rikt på kilder og samtidig skrevet så medrivende at man ønsker å lese videre for å se "hvordan det går".

Jeg vil spå at denne biografien for barn og ungdom også vil finne mange fornøyde lesere over 18, og kan bli stående som en levende og naturlig første bok å gripe til for alle som vil møte Espolin, uansett alder."

Anmeldelsen i sin helhet finnes her:

http://www.orland.kommune.no/?pageid=500002655&pubid=500534319

Helga Marie Stigen Sørhagen i Nationen:

 "Linda Lilleviks bok er lett og drivende skrevet. Fra første stund fanges leseren av historien om et liv med store omveltninger og kontraster, og om en sjelden evne til å overvinne store hinder på veien. Den tar for seg vonde oppbrudd og avskjeder, sterke møter med nye mennesker, kjærlighet, kamp for å skape kunst i trange kår, tungsinn, livsmot, anerkjennelse, sykdom og død…Men noe av det mest gripende må være kontrasten mellom kallet til å bli billedkunstner og samtidig være født svaksyn.

Det er ingen tvil om at her ligger en mulighet for mange til å oppdage både mennesket Kaare Espolin Johnson og hans bildeunivers. Boken er også et gripende menneskelig dokument om å leve med sin skjebne, kjempe og ikke gi seg i motgang og som han sa selv: "gjøre en styrke av min svakhet".

 Kunstpedagog Kristin Risan i Våganavisa:

"Linda Lillevik har skrevet en bok som anbefales for både de som kjenner kunstneren fra før og de som verken kjenner han eller historia til landsdelen. Espolin glemte aldri hvordan det var å være barn og Linda Lillevik har klart å fortelle det."

 Intervju med Linda Lillevikpåi www.vol.no:

http://www.vol.no/magasin/?F=A&N=7435